You are here

Ισλαμιστικούς δεσμούς έχει ο ένοπλος που κρατάει ομήρους σε μια τράπεζα στη Γαλλία

06/08/2020 22:10

Ο άνδρας που κρατά ομήρους σε μια τράπεζα στη Χάβρη πιστεύεται ότι έχει ισλαμιστικούς δεσμούς, σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων.
 
Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Το ένα από αυτά τα στελέχη είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων.
 
"Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα", είπε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
 
Άλλη πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη.
 
Ο 34χρονος κρατάει τρεις ομήρους, αφού αρχικά άφησε ελεύθερους δύο από τους έξι που κρατούσε. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τρίτος διέφυγε ή αν τον απελευθέρωσε και αυτόν.
 
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν στη Λεωφόρο Στρασβούργου, στο κέντρο της πόλης.
 
Η Χάβρη είναι μια πόλη 170.000 κατοίκων και απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο δήμαρχός της είναι ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρώην πρωθυπουργός που παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις αρχές Ιουλίου.

ΚΥΠΕ