You are here

Κάλεσμα σε Ιταλία, Γαλλία για επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων

16/05/2013 09:55
Ιταλία και Γαλλία πρέπει να εργαστούν σκληρότερα και πιο γρήγορα για να επιλύσουν τα διαρθρωτικά τους προβλήματα, δήλωσε ανώτερος σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Ο Michael Meister, αναπληρωτής Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της κ. Μέρκελ, είπε στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung" ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ιταλικά κρατικά ομόλογα, αν η Ιταλία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για μείωση του χρέους της.

Ιταλία και Γαλλία έχουν να επιλύσουν διαρθρωτικά προβλήματα και όχι οικονομικά προβλήματα, είπε ο κ. Meister.

Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Περισσότερος χρόνος δεν θα ανακουφίσει το πρόβλημα. Θα το κάνει χειρότερο, σημείωσε.

Η αξιοπιστία της ΕΚΤ απαιτεί να ζητήσει από την Ιταλία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, πρόσθεσε.

Αν η Ιταλία δεν το κάνει αυτό, δεν θα ισχύει πλέον η βάση που έχει τεθεί για την αγορά κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΚΤ, ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Meister πρόσθεσε: «Η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να αγοράζει πλέον ομόλογα χωρίς κριτική εξέταση των υποχρεώσεων που η Ιταλία έχει υποσχεθεί να εκπληρώσει. (Η ΕΚΤ) κάνει ήδη πατινάζ σε λεπτό πάγο. Θα πρέπει να επικεντρωθεί σε θέματα νομισματικής πολιτικής".

Ανέφερε επίσης ότι η νέα ιταλική Κυβέρνηση είναι σε θέση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και η χώρα έχει μια σχετικά ισχυρή βιομηχανία.

Η Ιταλία μπορεί να το κάνει αυτό στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, κατέληξε.