You are here

Καραντίνα για επισκέπτες στο ΗΒ ζητούν Σκωτία και Ουαλία

29/11/2021 14:02

Την αυστηροποίηση των μέτρων για τις αφίξεις από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζήτησε η Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον.

Σε ενημέρωση μετά από τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στη Σκωτία, η κ. Στέρτζιον είπε η ίδια και ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ, ότι έχουν ζητήσει με επιστολή τους από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει την υποχρέωση απομόνωσης οκτώ ημερών για οποιονδήποτε φτάνει στο Ην. Βασίλειο από οπουδήποτε στο εξωτερικό.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε το Σάββατο πως οι αφίξεις από το εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ τύπου PCR έως και το τέλος της δεύτερης ημέρας από την άφιξη και να μένουν σε απομόνωση μέχρι να επιστρέψει αρνητικό αποτέλεσμα. Το μέτρο θα ισχύει από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κ. Στέρτζιον προτείνει οι επισκέπτες να υποβάλλονται και σε ένα δεύτερο μοριακό τεστ, κατά την όγδοη ημέρα από την άφιξη.

Όσον αφορά τα κρούσματα στη Σκωτία, η κ. Στέρτζιον είπε ότι τουλάχιστον ένα δεν συνδέεται με ταξίδι στη Νότια Αφρική, κάτι που συνεπάγεται ότι πιθανώς έχει ήδη υπάρξει μετάδοση του ιού στην κοινότητα. Χαρακτήρισε δε την παραλλαγή Όμικρον ως «δυνητικά εξέλιξη που συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση στην πορεία της πανδημίας».

Ζήτησε από τους κατοίκους της Σκωτίας να αυξήσουν τη συμμόρφωσή τους προς τα μέτρα που είναι σε ισχύ και να εργάζονται από το σπίτι όπου είναι δυνατό.

ΚΥΠΕ