You are here

Κάτω από το 1,14 δολάρια ευρώ

07/07/2003 14:58
Στο 1,13870 έχει διαμορφωθεί αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου, έναντι 1,495 δολαρίων που ήταν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή ήταν 1,4660 δολάρια ανά ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε χθες νέα προειδοποίηση σε ό,τι αφορά στην επίτευξη των στόχων της για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, καθώς αναμένει πιο δυσοίωνες προοπτικές απ' ό,τι είχε προβλέψει νωρίτερα.

Εξάλλου, ο Πέδρο Σόλμπες τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να διαμορφωθεί ακόμη και στο χαμηλό ποσοστό 0,7%, ανάλογα
με την πορεία του δευτέρου εξαμήνου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας αυξήθηκε στο πρώτο πεντάμηνο του 2003 κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό καθιστώντας ανεδαφικό το στόχο της κυβέρνησης για συγκράτησή του στο 3,4% του ΑΕΠ στο τρέχον έτος.

Επιπλέον, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 11.000 τον περασμένο μήνα διατηρώντας το ποσοστό ανεργίας στο 10,7%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια σημείωσαν απρόσμενη πτώση κατά 2,2% το Μάιο.