You are here

Κατοχυρώνουν κέρδη οι επενδυτές στην Ευρώπη

06/10/2003 11:48
Το αγοραστικό πάρτι της Παρασκευής στις κεφαλαιαγορές της Ευρώπης δεν είχε συνέχεια, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση των πρόσφατων κερδών.

Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησε με τους βασικούς δείκτες να επιδεικύνουν διορθωτικές τάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν εμπόδισαν ορισμένες μετοχές να διακριθούν:

Η γαλλική χημική βιομηχανία Rhοdia πραγματοποιεί εντυπωσιακή άνοδο, παρά την πρόσφατη προειδοποίηση για τα κέρδη της, καθώς η αγορά δείχνει να πιστεύει στις προοπτικές αναδιάρθρωσής της, ειδικά μετά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της, Ζαν-Πιερ Τιρουφλέ.

Ανοδικά κινούνται οι βρετανικές τηλεοπτικές εταιρείες Carlton και Granada, καθώς επίσης και ο ολλανδο-βελγικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Fortis, μετά την αναβάθμισή του από την Lehman Brothers.

Αντίθετα, ελεύθερη πτώση κατά 14% πραγματοποιεί η μετοχή της γερμανικής τράπεζας HVB, μετά την αποσυγχώνευση της κτηματομεσητικής θυγατρικής της Hypo Real Estate Holding.