You are here

Κέρδη 150 εκατ. ευρώ από την Coca-Cola 3Ε το 2004

18/05/2004 10:23
Στο υψηλότερο των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση της Coca Cola 3Ε αναμένεται να κινηθεί η φετινή χρήση σύμφωνα με αναθεωρημένες προβλέψεις που ανακοινώθηκαν χθες με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών του πρώτου τριμήνου. Συγκεκριμένα για το σύνολο της χρήσης εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 8%, με τα κέρδη προ φόρων να πλησιάζουν τα 150 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η αύξηση των ΕΒΙΤDΑ εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει αύξηση πάνω από 10% και τα ΕΒΙΤ αύξηση μεταξύ 25-30%.

Σε ότι αφορά στο πρώτο τρίμηνο οι ζημιές μειώθηκαν κατά 54% ενώ οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 11% και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) κατά 17%.

Ειδικότερα, οι ζημιές μειώθηκαν σε 12,1 εκατ. ευρώ έναντι 26,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της Τρία Εψιλον ήταν ανώτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 885,1 εκατ. ευρώ και το ΕΒΙΤDΑ σε 111,5 εκατ. ευρώ.

Η Ιταλία σημείωσε μονοψήφιο ρυθμό αύξησης στον όγκο παρά τις αυξήσεις τιμών, ενώ η Ρωσία σημείωσε αύξηση πάνω από 20%. Οι εξαγορασθείσες εταιρείες μεταλλικού νερού συνεισέφεραν 3% και 1% στον όγκο πωλήσεων και το ΕΒΙΤDΑ του ομίλου. Η Νιγηρία παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης με τον όγκο πωλήσεων να αυξάνεται κατά 3%. Η κερδοφορία ευνοήθηκε από το μείγμα προϊόντων και συσκευασίας, τις αυξήσεις τιμών, και τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Δραστηριότητες Η διοίκηση θεωρεί θετικό στοιχείο ότι οκτώ από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται έγιναν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, αναφέρετε ότι «αυτό είναι μια θετική εξέλιξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καθώς οι τοπικές οικονομίες θα πρέπει να δυναμώσουν οδηγώντας σε βελτιωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Βραχυπρόθεσμα, όπως έχουμε ανακοινώσει και προηγουμένως, θα υπάρχει κάποιο άμεσο κόστος στην εταιρεία που συνδέεται με την είσοδο στην ΕΕ (κυρίως όσον αφορά στο κόστος της ζάχαρης), το οποίο όμως συμπεριλαμβάνεται στις εκτιμήσεις μας για το έτος 2004».

Τέλος η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Νik Jhangiani στη θέση του παραιτηθέντος Οικονομικού Διευθυντή Βill Douglas.