You are here

Κομισιόν: Ο στόχος του 70% θα επιτευχθεί για εμβόλια ΑΖ

24/02/2021 06:55

"Οι συζητήσεις για το πρόγραμμα παράδοσης της AstraZeneca βρίσκονται σε εξέλιξη, η εταιρεία τελειοποιεί το πρόγραμμά της και το ενοποιεί βάσει όλων των διαθέσιμων τοποθεσιών παραγωγής εντός και εκτός Ευρώπης και η Κομισιόν αναμένει να έχει μια βελτιωμένη πρόταση χρονοδιαγράμματος", δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί μείωσης των ποσοτήτων εμβολίων που η φαρμοκοβιομηχανία θα παραδώσει στην  ΕΕ το 2ο τρίμηνο.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι "ως Κομισιόν είμαστε πεπεισμένοι ότι ο στόχος του 70% (για εμβολιασμό των ενηλίκων) μπορεί να επιτευχθεί βάσει των προγραμματισμένων παραδόσεων και άλλων εμβολίων, που ελπίζουμε ότι θα εγκριθούν σύντομα από τον EMΑ".

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της σημείωνε ότι "η AstraZeneca επιβεβαιώνει σήμερα ότι η πιο πρόσφατη πρόβλεψή της για το 2ο τρίμηνο για την παράδοση του εμβολίου COVID-19 στοχεύει να παραδώσει σύμφωνα με τη σύμβασή της με την Κομισιόν".

"Σύμφωνα με αυτήν τη σύμβαση, περίπου το ήμισυ του αναμενόμενου όγκου πρόκειται να προέλθει από την αλυσίδα εφοδιασμού της ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο θα προέρχεται από το διεθνές δίκτυο εφοδιασμού της".

"Σε αυτό το στάδιο η AstraZeneca εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα της ΕΕ και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την παγκόσμια ικανότητά της προκειμένου να επιτύχει παράδοση 180 εκατομμυρίων δόσεων στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο", σημειώνει.

ΚΥΠΕ