You are here

Κομισιόν: Πράσινο φως για Philip Morris-Παπαστράτο

03/10/2003 13:56
Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του πλειοψηφικού μεριδίου της Παπαστράτος Α.Ε από την Philip Morris International, θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού ομίλου Altria, έδωσε η Κομισιόν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προτεινόμενη εξαγορά, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 370 εκατ. ευρώ, δεν εγείρει ανησυχίες όσον αφορά στον ανταγωνισμό. Μετά την εξέλιξη αυτή αίρεται ουσιαστικά και το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του 75% της ελληνικής εταιρείας από την Philip Morris.

Η τελική τιμή, με την οποία θα ολοκληρωθεί η εξαγορά θα προσδιοριστεί όταν θα επέλθει η συμφωνία μεταξύ των δύο συμβαλλομένων πλευρών για την εκτίμηση ορισμένων παγίων της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή είχε προβλεφθεί στην αρχική συμφωνία των δύο πλευρών στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 6 Mαΐου 2003.
Eκεί δηλωνόταν ότι ως ανώτατη τιμή πώλησης των μετοχών ήταν το ποσό των 18,15 ευρώ ανά μετοχή, και ότι η εν λόγω τιμή μπορούσε να μειωθεί μέχρι και 1% περίπου, ανάλογα με τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού, οικονομικού και νομικού ελέγχου.
Σημειώνεται πως η μείωση του 1% από την ανώτατη τιμή πώλησης των 18,15 ευρώ, αντιστοιχεί στα 17,97 ευρώ. Tο επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, αναμένεται να είναι η δημόσια πρόταση και στους υπόλοιπους κατόχους μετοχών και η πιθανή διαγραφή της εταιρείας από το ταμπλό του XA.