You are here

Κομισιόν: Συζητήσεις για κώδικα δεοντολογίας για επιχειρηματικές πρακτικές

26/01/2021 14:02

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος Τίμμερμανς και η Επίτροπος Κυριακίδου ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τον σχεδιασμό κώδικα δεοντολογίας για υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και πρακτικές μάρκετινγκ για τον συλλογικό ρόλο των παραγόντων κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας στη μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων της ΕΕ.

Ο Κώδικας, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος για υπογραφή από τους ενδιαφερόμενους τον Ιούνιο του 2021, θα καλύπτει όλες τις σημαντικές πτυχές της βιωσιμότητας των συστημάτων τροφίμων (οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά) και θα αντικατοπτρίζει τους στόχους και τις φιλοδοξίες της στρατηγικής Farm to Fork και της Ευρωπαϊκής Πράσινης συμφωνίας.

Η στρατηγική «Farm to Fork» καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς συμπεριλαμβανομένων των μεταποιητών τροφίμων, των φορέων παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης και των λιανοπωλητών να δείξουν τον δρόμο προς την αύξηση της διαθεσιμότητας και της οικονομικής προσιτότητας για υγιεινές, βιώσιμες επιλογές τροφίμων, αναφέρει η Κομισιόν.

ΚΥΠΕ