You are here

Κοντά στα υψηλά έτους Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι

13/10/2003 16:10
Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι να αγγίζουν τα υψηλά έτους.

Περιορισμένη ωστόσο είναι η συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρίες μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται εντός της εβδομάδας να ψηφίσει πρόταση νόμου ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον κλάδο καθώς θα προβλέπει μείωση των φορολογικών εισφορών των εταιριών και θα τους επιτρέπει να εξοικονομούν περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Η είδηση έχει θετικό αντίκτυπο και στη μετοχή της HVB Group, δεδομένου ότι η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέχει το 13,3% της Munich και το 4,6% της Allianz.

Σημειώνεται, ότι αυτή την εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των Nokia, Philips και των αμερικανικών Ιntel, IBM και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κέρδη της Nokia θα αγγίξουν τα 811 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο της, από 610 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως εκτιμούν αναλυτές.