You are here

Κτύπησαν την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών οι hackers

08/03/2021 10:19

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και συγκεκριμένα επίθεσης εναντίον των Microsoft Exchange Servers, η οποία έχει συμβεί σε πολλούς οργανισμούς παγκοσμίως. Η ΕΒΑ ξεκίνησε γρήγορα μια πλήρη έρευνα, σε στενή συνεργασία με τον πάροχο ΤΠΕ, μια ομάδα ιατροδικαστικών εμπειρογνωμόνων και άλλων σχετικών οντοτήτων, όπως ανακοινώθηκε.

"Καθώς η ευπάθεια σχετίζεται με τους διακομιστές email της EBA, η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μέσω email που διατηρούνται σε αυτούς τους διακομιστές ενδέχεται να έχει ληφθεί από τον εισβολέα. Όπου ενδείκνυται, η ΕΒΑ θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με μέτρα που ενδέχεται να λάβουν οι ιδιοκτήτες των δεδομένων για τον μετριασμό των πιθανών δυσμενών επιπτώσεων", αναφέρει.

Ως προληπτικό μέτρο, η ΕΒΑ αποφάσισε να αποσυνδέσει από το διαδίκτυο τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της

"Αυτό το είδος διαδικτυακής επίθεσης καταδεικνύει και πάλι την ανάγκη διασφάλισης συστημάτων δικτύων και πληροφοριών στην ΕΕ. Πρέπει να διασφαλίσουμε την επικοινωνία και τα δεδομένα μας για να διατηρήσουμε τη διαδικτυακή κοινωνία και οικονομία σε λειτουργία. Η ταχεία συμφωνία για την πρόταση οδηγίας NIS2 είναι το κλειδί", σχολίασε σχετικά ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.