You are here

Λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του πρίγκιπα Άντριου σε εκπομπή του BBC

03/12/2019 06:56

Ως «γελοίες δικαιολογίες» απέρριψε τις διαψεύσεις του δούκα του Γιορκ, πρίγκιπα Άντριου, για τα όσα του καταλογίζει περί σεξουαλικής κακοποίησής της η Βιρτζίνια Τζιούφρι, εκ των θυμάτων του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν.

Η 35χρονη σήμερα μητέρα τριών παιδιών επανέλαβε μιλώντας σε εκπομπή του BBC που προβλήθηκε τη νύχτα της Δευτέρας πως το 2001 σε ηλικία 17 ετών υποχρεώθηκε από τον Έπστιν και τη φιλενάδα του Γκιλέιν Μάξουελ σε ερωτική συνεύρεση με το δούκα του Γιορκ τρεις φορές, σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και σε νησί της Καραϊβικής.

Η ονομαζόμενη τότε Βιρτζίνια Ρόμπερτς είπε μεταξύ άλλων ότι η φωτογραφία που δείχνει τον πρίγκιπα Άντριου να έχει περασμένο το χέρι του στην πλάτη της στο σπίτι της Μάξουελ στο Λονδίνο είναι γνήσια και ότι η ίδια την είχε παραδώσει στο FBI, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την έρευνα της εκπομπής.

Επέμεινε επίσης ότι το βράδυ της γνωριμίας τους στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Άντριου την πήγε σε ένα κλαμπ όπου χόρεψαν με τον ίδιο να ιδρώνει υπερβολικά. Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ είχε πει σε συνέντευξή του στο BBC στα μέσα Νοεμβρίου ότι λόγω κάποιας ορμονικής διαταραχής του ήταν «σχεδόν αδύνατο» να ιδρώνει εκείνη την εποχή.

Ο πρίγκιπας Άντριου επιμένει ότι δε θυμάται καν να έχει γνωρίσει τη Βιρτζίνια Τζιούφρε.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί πέντε από τα θύματα του Έπστιν δήλωσε στην εκπομπή πως οι πελάτισσές του υποστηρίζουν ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε δει από κοντά νεαρές κοπέλες να κάνουν μασάζ σε φίλους του Έπστιν στο σπίτι του Αμερικανού χρηματιστή, που αυτοκτόνησε στο κελί του προ μηνών.

Ο δούκας του Γιορκ έχει πει ότι δεν είδε ποτέ κάτι που να του κινήσει υποψίες στα σπίτια του φίλου του.

Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Μπόις είπε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει δικαστική κλήση για τον πρίγκιπα Άντριου, σε μια προσπάθεια να τον υποχρεώσει να καταθέσει για όσα γνωρίζει στην αμερικανική δικαιοσύνη.

ΚΥΠΕ