You are here

Λόρδος των Συντηρητικών ζητά την αποπομπή του Μπόρις Τζόνσον από το Κόμμα

08/08/2018 13:17

Την αποπομπή του Μπόρις Τζόνσον από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία ζήτησε το μέλος του κόμματος στη Βουλή των Λόρδων λόρδος Σέικ, μετά από την κατακραυγή που έχει προκαλέσει άρθρο του τέως Υπουργού Εξωτερικών που καταγγέλλεται ως ισλαμοφοβικό.
 
Ο κ. Τζόνσον έχει κληθεί από την πρωθυπουργό Μέι και τον πρόεδρο των Τόρις Μπράντον Λιούις για το σχόλιό του στη στήλη που διατηρεί στην Daily Telegraph ότι οι γυναίκες που φορούν μπούρκα μοιάζουν με «γραμματοκιβώτια» ή με «ληστές τραπεζών».
 
Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός αρνείται μέχρι στιγμής να απολογηθεί, με αποτέλεσμα ο μουσουλμάνος Συντηρητικός λόρδος να δηλώσει στο BBC ότι απαιτούνται «σοβαρές ενέργειες» σε βάρος του κ. Τζόνσον.
 
«Να του αφαιρεθεί η ιδιότητα μέλους (του κόμματος). Γιατί όχι; Δεν είναι κάποιο υπεράνθρωπο ον, είναι ένα μέλος του κόμματος. Ο πρόεδρος του κόμματος, η πρωθυπουργός έχουν το δικαίωμα να του αφαιρέσουν αυτή την ιδιότητα… αυτό θα ήθελα να δω», είπε ο λόρδος Σέικ.
 
Πολιτικοί σχολιαστές πάντως εκτιμούν ότι το αίτημα του λόρδου Σέικ δε θα εισακουστεί, υπενθυμίζοντας ότι η κα Μέι ήδη ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας.