You are here

Μ. Τζόνσον: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο AstraZeneca

07/04/2021 19:17

O Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τη νέα σύσταση των εποπτικών αρχών δημόσιας υγείας της χώρας να μη χορηγείται στους πολίτες κάτω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, λόγω πιθανής σύνδεσης με περιστατικά θρόμβωσης.

Ο κ. Τζόνσον έκανε λόγο για «πιθανότητα εξαιρετικά σπάνιων παρενεργειών» και επικαλούμενος τους επιστήμονες που έκαναν τις ανακοινώσεις σημείωσε ότι «αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και έχει ήδη σώσει χιλιάδες ζωές».

Πρόσθεσε ότι οι σημερινές επιστημονικές συστάσεις θα επιτρέψουν στους πολίτες όλων των ηλικιών «να συνεχίσουν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στα εμβόλια».

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επίσης μέσω Twitter σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και ότι τα οφέλη του υπερτερούν κατά πολύ του όποιου ρίσκου για τη μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων.

Τόνισε δε ότι ακόμα και με αυτή την αλλαγή στο εμβολιαστικό σχεδιασμό, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει εντός τροχιάς του στόχου εμβολιασμού όλου του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος Ιουλίου.