You are here

Marks & Spencer: Μείωση τζίρου λόγω καύσωνα

07/10/2003 11:22
Σημαντική πτώση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεών της εμφάνισε το τρίμηνο που έληξε στις 27 Σεπτεμβρίου η Marks & Spencer. Η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων έπεσε θύμα του πρωτοφανούς κύματος καύσωνος που σάρωσε τόσο τη Βρετανία όσο και τις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, στις οποίες δραστηριοποιείται.

Το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους ο συνολικός τζίρος της Marks & Spencer αυξήθηκε κατά 2,6% σε σύγκριση με τον τζίρο που είχε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002, αλλά οι πωλήσεις ομοειδών εμπορευμάτων αυξήθηκαν μόλις κατά 0,6%.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας ο συνολικός της τζίρος αυξήθηκε κατά 4,2%, ενώ οι πωλήσεις ομοειδών εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Marks & Spencer Ρότζερ Χολμς χαρακτήρισε «λογικούς» τους μειωμένους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων ενδυμάτων της επιχείρησης το καλοκαίρι του 2003 και τους απέδωσε στα κυνικά καύματα, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν πολλοί καταναλωτές στα σπίτια τους και πάντως να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις πόλεις για ψώνια.

Το εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου, πάντως, οι πωλήσεις ενδυμάτων της Marks & Spencer αυξήθηκαν κατά 2,5%, γεγονός που επέτρεψε στη βρετανική εταιρεία να διατηρήσει το ζηλευτό μερίδιο αγοράς που κατέχει στον κλάδο, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.