You are here

Μαζική διαδήλωση για δεύτερο δημοψήφισμα του Brexit

23/03/2019 15:24

Μαζική προσέλευση πολιτών στη διαδήλωση για δεύτερο δημοψήφισμα του Brexit
 
Στο κέντρο του Λονδίνου συρρέουν από τις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση υπέρ του δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.
 
Η διαδήλωση διοργανώνεται από τουλάχιστον επτά οργανώσεις πολιτών κατά της εξόδου από την ΕΕ. Η συμμετοχή αναμένεται να πλησιάσει το 1 εκατομμύριο πολιτών, ξεπερνώντας τις 700.000 αντίστοιχης πορείας τον περασμένο Οκτώβριο.
 
Η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο στο Γουέστμινστερ, όπου έχουν προγραμματιστεί ομιλίες πολιτικών και άλλων προσώπων από διάφορους χώρους του βρετανικού δημοσίου βίου.
 
Πέραν από τους ηγέτες των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και το δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, το παρών θα δώσει και ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τομ Γουάτσον, παρά την απροθυμία του Τζέρεμι Κόρμπιν να θέσει το δημοψήφισμα ως προτεραιότητα των Εργατικών.
 
Ο κ. Γουάτσον αναμένεται να πει ότι είναι έτοιμος να στηρίξει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Μέι με την ΕΕ για το Brexit, υπό τον όρο ότι θα τεθεί στη συνέχεια σε επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα.
 
Εν τω μεταξύ, η διαδικτυακή αίτηση για ανάκληση του Άρθρου 50 έχει ξεπεράσει σε δυόμιση μέρες τα 4.150.000 υπογραφών.