You are here

Με απώλειες οι ευρωαγορές

04/08/2003 10:49
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται κατά την έναρξη της συνεδρίασης τους οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και την τελευταία αρνητική συνεδρίαση Wall, καθώς οι δείκτες υποχώρησαν αφήνοντας μάλιστα τον Dow Jones με τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιούνιο.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν νέες ενδείξεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από τα σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία που θα
δοθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

Μεταξύ άλλων θα ανακοινωθούν η μεταποιητική δραστηριότητα στη Γερμανία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ιταλία και η ανεργία στην Ευρωζώνη. Την Τρίτη θα δημοσιοποιηθούν εκθέσεις για την πορεία του τομέα υπηρεσιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Παράλληλα, στο Λονδίνο αναμένονται τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την HSBC, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα κέρδη σημείωσαν άνοδο 12% στα 3,69 δισ. δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ύστερα από την ανακοίνωση υποχώρησης των πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 4,5% τον Ιούλιο, σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή την ώρα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,24%, στις 4.088,40 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,62%, στις 3.417,51 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,20%, στις 3.163,30 μονάδες.