You are here

Μεγάλα τα επιτεύγματα του Κέντρου Δημιουργικής Κατάρτισης Βουλγαρίας

27/01/2023 19:31

Ο μετασχηματισμός της προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, η ανάπτυξη του περιβάλλοντος STEM, η επέκταση της συνεργασίας με τον τεχνολογικό κολοσσό Google, η επιτυχία στη χρήση πλατφόρμων cloud για μάθηση και η βελτίωση των προσόντων των εκπαιδευτικών προς αυτή την κατεύθυνση, είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα που αναφέρει το Κέντρο Δημιουργικής Κατάρτισης Βουλγαρίας για το 2022.

Ο οργανισμός, μεταδίδει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ένας από τους πιο δραστήριους στον τομέα του εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης στη Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια του έτους, άλλα τέσσερα σχολεία απέκτησαν το καθεστώς Google Reference School και εντάχθηκαν σε αυτήν την ελίτ ομάδα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τέτοιων σχολείων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σε 16, εκ των οποίων όλα στη Βουλγαρία.

Το μοντέλο «ένας προς έναν» για την οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας, στο οποίο κάθε μαθητής και δάσκαλος έχει τη δική του ηλεκτρονική συσκευή και ένα προσωπικό προφίλ συνδεδεμένο με αυτό, καλύπτει ήδη πάνω από 10.000 μαθητές σε περίπου 500 τάξεις σε 100 σχολεία.

Περισσότεροι από 900 Βούλγαροι εκπαιδευτικοί πέρασαν από τα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης της Google το 2022. Αυτό κατατάσσει τη Βουλγαρία μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των εκπαιδευτικών που έχουν πιστοποιηθεί από μια διαδικτυακή εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου.

Επιπλέον, 27 δάσκαλοι έγιναν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Google. Έτσι, τα σχολεία επιλέγουν έναν δάσκαλο για να ηγηθεί της εσωτερικής εκπαίδευσης για συναδέλφους σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της Google για εκπαιδευτικούς σκοπούς και να επιταχύνουν την πιστοποίηση της σχολικής τους ομάδας.

Τα σχέδια του Κέντρου για το 2023 περιλαμβάνουν την πιστοποίηση 1.000 ακόμη δασκάλων στα διεθνή προγράμματα της Google, καθώς και την υποστήριξη σχολικών ομάδων για την καλύτερη χρήση και διαχείριση συσκευών Chromebook.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης ειδικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε διευθυντές σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα. Ο οργανισμός θα επικεντρώσει επίσης το έργο του στην υποστήριξη σχολικών ομάδων σε σχέση με το επερχόμενο πρόγραμμα «STEM for Schools».