You are here

Μειωμένα αλλά ακόμα πολλά τα ημερήσια κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο

22/10/2020 20:05

Στα 21.242 μετρήθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης.

Πρόκειται για μείωση σε σχέση με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 26.688 κρουσμάτων, αλλά και πάλι για το δεύτερο χειρότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 189 στο 24ωρο, ενώ ακόμα 1.058 φορείς του ιού χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Αυτή τη στιγμή στα βρετανικά νοσοκομεία υπάρχουν 7.433 ασθενείς του ιού, εκ των οποίων οι 711 σε αναπνευστήρα.

Σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι απορρίπτει τόσο την προσέγγιση εκείνων που λένε πως ο κορωνοϊός θα πρέπει να αφεθεί ανεξέλεγκτος να διαγράψει την πορεία του, καθώς αυτό θα άφηνε απροστάτευτους τους ηλικιωμένους και ευπαθείς πολίτες, αλλά και τη θέση υπέρ του εθνικού lockdown.

Όπως υποστήριξε, η οδός των περιορισμών ανά περιοχές είναι «η ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης».

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς παρουσίασε ορισμένα νεότερα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αν και σημείωσε ότι υπάρχουν αυξήσεις «προς τη λάθος κατεύθυνση» σε όλα τα μεγέθη, υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι υπάρχει επιπεδοποίηση του ρυθμού διασποράς του ιού μεταξύ των νέων και μείωση του ρυθμού αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Πρέπει όμως να κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο σερ Πάτρικ, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε 14 με 18 ημέρες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σημειώνεται «καλή πρόοδος» όσον αφορά τις δοκιμές εμβολίων. Δεν απέκλεισε να είναι διαθέσιμες μερικές δόσεις ενός εμβολίου πριν από το τέλος του έτους, αν και τόνισε ότι «πιο ρεαλιστικό» είναι να αναμένουμε ευρεία χρήση εμβολίου την προσεχή άνοιξη.