You are here

Μείωση κρουσμάτων Covid στο ΗΒ, θετικές προγνώσεις για την πανδημία

25/10/2021 20:42

Μείωση ημερήσιων περιστατικών κορωνοιού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα τη Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 36.657 περιστατικά, που συνιστούν μείωση περίπου 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη Δευτέρα.

Πριν από την Κυριακή είχαν καταγραφεί 18 ημέρες αύξησης κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα ήταν 38, μειωμένοι κατά 18% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως λόγω τεχνικού σφάλματος στον απολογισμό της Δευτέρας δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από την Ουαλία, που κατά μέσο όρο καταγραφεί 3.200 κρούσματα και εννέα θανάτους την ημέρα.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων έχει διαμορφωθεί στους 8.239, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον πάνω από 45,5 εκ. κάτοικοι της χώρας ηλικίας άνω των 12 ετών, δηλαδή το 79,2% αυτών.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε η Daily Telegraph, υπολογιστικά μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί στην κυβέρνηση από επιστημονικούς συμβούλους προβλέπουν μείωση των κρουσμάτων ακόμα και στα 5.000 ημερησίως πριν από τα Χριστούγεννα, ακόμα και χωρίς επαναφορά στοιχειωδών μέτρων όπως η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Η πρόγνωση της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου αναφέρει πως η μείωση θα οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη και στα μεγάλα ποσοστά λοιμώξεων των παιδιών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρξει έξαρση την άνοιξη, λόγω φθίνουσας προστασίας από τα εμβόλια.