You are here

Μείωση της διάρκειας καραντίνας για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

24/11/2020 11:52

Σε πέντε ημέρες μειώνεται από τα μέσα Δεκεμβρίου η διάρκεια της καραντίνας στην οποία είναι υποχρεωμένοι να θέτουν εαυτούς οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες που βρίσκονται εκτός λίστας «ταξιδιωτικών διαδρόμων».

Εδώ και μήνες οι αφίξεις επί βρετανικού εδάφους από χώρες στην «κόκκινη» λίστα του Λονδίνου, δηλαδή χώρες με υψηλή διασπορά του κορωνοϊού, υποχρεούνται να μένουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, από τις 15 Δεκεμβρίου η καραντίνα θα διαρκεί τουλάχιστον πέντε ημέρες. Την πέμπτη ημέρα ο επισκέπτης θα πρέπει να υποβάλλεται σε διαγνωστικό τεστ για Covid και εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα είναι ελεύθερος να κυκλοφορήσει στο πλαίσιο των γενικών περιορισμών, που θα ισχύουν στην περιοχή του.

Το κόστος του διαγνωστικού τεστ θα επιβαρύνει τον ταξιδιώτη, ο οποίος θα πρέπει να επικοινωνεί με μία από τις εγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες, που θα έχουν αναρτηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα. Τα τεστ εκτιμάται ότι θα κοστίζουν από 65 (72 ευρώ) έως 120 λίρες (133 ευρώ).

ΚΥΠΕ