You are here

Μέρκελ: Η Ευρώπη θα χρειασθεί ισχυρό οικονομικό πρόγραμμα μετά το τέλος της πανδημίας

06/04/2020 22:25

"Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητάμε επιστροφή σε κανονικές συνθήκες, Θα ήμουν μια κακή Καγκελάριος εάν όριζα συγκεκριμένη ημερομηνία χαλάρωσης των μέτρων", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη της η Καγκελάριος Μέρκελ, βάζοντας φρένο σε συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία για το πότε και πως θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της χαλάρωσης του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα η Καγκελάριος έκανε λόγο για ένα μελλοντικό ισχυρό πρόγραμμα πού θα χρειασθεί η ΕΕ για την αναζωογόνηση της οικονομίας της.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για το πως βήμα-βήμα θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, πρόσθεσε όμως πως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 20 Απριλίου, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικά τα βήματα που θα γίνουν -γεγονός που θα εξαρτάται και από την εξάπλωση της επιδημίας- καθώς όπως τόνισε "δεν θα είναι σωστό να πάρουμε πίσω μέτρα, τα οποία στη συνέχεια θα χρειασθεί να επιβάλλουμε ξανά".

Η Καγκελάριος είπε επίσης πως η δοκιμασία του κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει ζήσει η ΕΕ από την ίδρυση της. "`Ολοι έχουν χτυπηθεί από αυτή. Είναι ένα συμμετρικό σοκ. Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας η Ευρώπη να εξέλθει από την κρίση αυτή δυνατή. Μακροχρόνια η Γερμανία θα ευημερεί, εάν ευημερεί και η Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα λειτουργεί καλά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως "η Ευρώπη θα χρειασθεί ένα ισχυρό πρόγραμμα ανοικοδόμησης της οικονομίας της όταν η πανδημία περάσει".