You are here

Μια τελευταία προσπάθεια για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση στη Γερμανία θα γίνει σήμερα

02/07/2018 10:11

Μια τελευταία προσπάθεια ώστε να βρεθεί συμβιβασμός με τους Χριστιανοδημοκράτες θα κάνει σήμερα ο Χριστιανοκοινωνιστής Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Ζεεχόφερ εχθές το βράδυ μετά από πολύωρη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος του, δήλωσε πως θα παραιτηθεί από Υπουργός Εσωτερικών, αλλά και από το κόμμα του στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στη σημερινή συνάντηση με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένος από τις συμφωνίες της Καγκελαρίου στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Φυσικά, εάν τελικά η γερμανική κυβέρνηση καταρρεύσει, καμιά από τις συμφωνίες αυτές που έγιναν δεν θα ισχύσει.

Σύμφωνα με το Σπίγκελ, η Καγκελάριος φέρεται να δήλωσε «εάν ο Ζεεχόφερ δεν δεχθεί τις προτάσεις μας, εγώ δεν θα έχω πρόσωπο να εμφανιστώ ξανά σε Σύνοδο Κορυφής».

Στην περίπτωση που Χριστιανοκοινωνιστές και Χριστιανοκοινωνιστές δεν έρθουν σε συμβιβασμό, υπάρχει έντονος ο κίνδυνος για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση δύο είναι τα σενάρια: Διενέργεια πρόωρων εκλογών σε δύο με τρεις μήνες, ή σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας, όπου τη θέση των Χριστιανοκοινωνιστών θα πάρουν οι Πράσινοι.