You are here

Μικρότερη η σημερινή κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία

15/12/2018 17:24

Μικρότερη αριθμητικά ήταν η σημερινή κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" σε ολόκληρη τη Γαλλία με περίπου 33.500 διαδηλωτές να έχουν βγει στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι σε σύγκριση με τους 77.000 που είχαν βγει το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
 
Στο Παρίσι, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Μια 44χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βόρεια Γαλλία, στα σύνορα με το Βέλγιο, και το δυστύχημα φέρεται ότι προκλήθηκε από οδοφράγματα που είχαν στήσει τα "κίτρινα γιλέκα".
 
 Σύμφωνα με το δίκτυο France Info, ένας άνδρας και μια γυναίκα επέβαιναν χθες το απόγευμα σε αυτοκίνητο, το οποίο κατευθυνόταν προς την κοινότητα Σουασόν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Ο οδηγός του οχήματος παρατήρησε ότι υπήρχαν οδοφράγματα που είχαν στήσει τα "κίτρινα γιλέκα" και έκανε επί τόπου στροφή που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με άλλο όχημα.
 
Η γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Σουασόν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου RT, στις διαδηλώσεις τραυματίστηκε ο ανταποκριτής του ο οποίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις.