You are here

Μισέλ: Ορόσημο η επικύρωση απόφασης για ίδιους πόρους

28/05/2021 10:44

Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ολοκλήρωσαν το βράδυ της Πέμπτης τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής έγκρισης της απόφασης περί νέων ίδιων πόρων για τη χρηματοδότηση του μέσου ανάκαμψης της ΕΕ και την μελλοντική αποπληρωμή του δανεισμού στον οποίο θα προχωρήσει η Κομισιόν για τη χρηματοδότησή του. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά την επικύρωση από τα κοινοβούλια της Αυστρίας και της Πολωνίας, κάνοντας λόγο για σημαντικό ορόσημο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Μισέλ τόνισε πως "έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο για την έξοδο από την πανδημία του  COVID19. Όλα τα κράτη μέλη έχουν πλέον επικυρώσει την απόφαση για τους ίδιους πόρους. Τα κονδύλια του Next Generation EU (NGEU) θα εισρεύσουν στα κράτη μέλη για μια πράσινη, ψηφιακή και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη".

Την εξέλιξη χαιρέτισε και ο Επίτροπος για τον προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν αναφέροντας πως "είμαι βέβαιος ότι όλα τα εναπομείναντα βήματα μπορούν να οριστικοποιηθούν ακόμα μέσα στο Μάιο, κάτι που θα μας επέτρεπε να ξεκινήσουμε το NGEU και να αρχίσουμε να δανειζόμαστε στις κεφαλαιαγορές ήδη τον Ιούνιο".

ΚΥΠΕ