You are here

Moneyval: Διαπιστώνει πρόοδο της Λετονίας στον τομέα καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

22/01/2020 14:46

Στην έκθεση παρακολούθησης της Λετονίας, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (MONEYVAL), διαπιστώνει ότι η χώρα σημειώνει πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση των μέτρων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Παρ’ όλα αυτά, η MONEYVAL αποφάσισε ότι η Λετονία θα παραμείνει σε ενισχυμένη διαδικασία παρακολούθησης και θα συνεχίσει να υποβάλλει εκθέσεις σχετικά με την περαιτέρω πρόοδο για την ενίσχυση της εφαρμογής των μέτρων καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η MONEYVAL επανεξέτασε τη χώρα σε δέκα συστάσεις που είχαν αρχικά χαρακτηριστεί ως "εν μέρει συμβατές" σε μεγάλο βαθμό συμβατό " στην έκθεση αμοιβαίας αξιολόγησης τον Ιούλιο του 2018.

Αυτή η έκθεση παρακολούθησης αναλύει την πρόοδο της Λετονίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των ελλείψεων τεχνικής συμμόρφωσης που εντοπίστηκαν στην έκθεση αμοιβαίας αξιολόγησης.

ΚΥΠΕ