You are here

Μουσεία, ξενοδοχεία και μπαρ επαναλειτουργούν σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

22/05/2020 21:10

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, που μέχρι τώρα παρέμεναν σε καραντίνα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ισπανία, από την Δευτέρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα μουσεία, τα ξενοδοχεία και τα μπαρ, ακολουθώντας, με διαφορά δύο εβδομάδων, το παράδειγμα των άλλων περιφερειών της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση, πολλές ζώνες στις οποίες η άρση των περιορισμών είχε ήδη ξεκινήσει, θα περάσουν στην επόμενη φάση, θα ανοίξουν δηλαδή οι παραλίες, οι πισίνες και οι κινηματογράφοι.

Η απόφαση αυτή αφορά 22 εκατομμύρια Ισπανούς.

 
Η επαναλειτουργία των χώρων αυτών ωστόσο θα συνοδεύεται από αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πελατών που θα μπορούν να δεχτούν (για παράδειγμα, στους υπαίθριους χώρους των μπαρ η χωρητικότητα θα είναι μόνο 50%), όπως αποφασίστηκε στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
 
Η άρση των μέτρων στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τις δύο πολυπληθέστερες περιοχές της χώρας, καθυστέρησε επειδή οι ζώνες αυτές έχουν πληγεί περισσότερο από τις άλλες από την πανδημία.
 
Οι δύο περιφέρειες, μαζί με ένα μεγάλο μέρος της Καστίλης-Λεόν (στα βόρεια της Μαδρίτης) θα περάσουν έτσι στην 1η από τις 4 συνολικά φάσεις.
 
Στα ξενοδοχεία οι κοινόχρηστοι χώροι (πισίνες, γυμναστήρια, σαλόνια) θα παραμείνουν κλειστοί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.
 
Οι ζώνες εκείνες που βρίσκονταν στη φάση 1, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά, θα περάσουν στη φάση 2, στην οποία ανοίγουν οι πισίνες και οι παραλίες, αλλά με τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ κάθε παρέας ή μεμονωμένων ατόμων. Θα ξαναλειτουργήσουν επίσης κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες συναυλιών (στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους) και εμπορικά κέντρα (στο 40%).
 
"Απομένει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά μας και πρέπει να τηρήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση", τόνισε η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο.