You are here

Μπαρνιέ: Συνεχίζονται οι έντονες διαπραγματεύσεις με ΗΒ

12/11/2018 12:17

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της EE για το Brexit, Michel Barnier, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τους υπουργούς της ΕΕ των 27 για την κατάσταση μετά από τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Michel Barnier εξήγησε ότι οι έντονες διαπραγματευτικές προσπάθειες συνεχίζονται, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Ορισμένα βασικά θέματα παραμένουν υπό συζήτηση, ιδίως λύση για την αποφυγή ενός σκληρού συνόρου μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

"Σε αυτά τα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί έδειξαν και πάλι σήμερα ότι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητα της ΕΕ των 27. Έχουμε επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη μας στον διαπραγματευτή και υποστηρίζουμε τις προσπάθειές του να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια συμφωνία", δήλωσε ο Gernot Blümel, Αυστριακός ομοσπονδιακός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί υπενθύμισαν επίσης την ανάγκη να συνεχιστούν οι εργασίες σε όλα τα επίπεδα για την προετοιμασία για κάθε πιθανό σενάριο.