You are here

Μπόρις Τζόνσον: Θα σπάσουμε τις χειροπέδες της ΕΕ σαν τον Απίθανο Χαλκ

16/09/2019 09:51

Έτοιμος να σπάσει τις «χειροπέδες» της ΕΕ σαν τον Απίθανο Χαλκ, τον γνωστό ήρωα των κόμικς, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday ο Μπόρις Τζόνσον.

Επαναλαμβάνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι «ο Χαλκ πάντα δραπέτευε» και το ίδιο θα κάνει και η χώρα.

«Όσο πιο πολύ θυμώνει ο Χαλκ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο Χαλκ», σχολίασε ο κ. Τζόνσον.

Ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο, που υποδύθηκε τον πράσινο γίγαντα στον κινηματογράφο, σχολίασε μέσω Twitter ότι «ο Μπόρις Τζόνσον ξεχνά πως ο Χαλκ μάχεται μόνο για το καλό του συνόλου και αποδίδει καλύτερα όταν συνεργάζεται με μια ομάδα και πως είναι καταστροφή όταν είναι μόνος του».

Στην ίδια συνέντευξη ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ξανά την επιθυμία του για μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους και ισχυρίστηκε πως έχει γίνει «τεράστια πρόοδος» και πως υπάρχουν «πραγματικά σημάδια κίνησης» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών προς αφαίρεση από τη συμφωνία αποχώρησης του αμφιλεγόμενου ‘backstop’ για την αποφυγή συνόρων στην Ιρλανδία.

Ο κ. Τζόνσον προειδοποίησε επίσης ότι αν οι συνομιλίες με την ΕΕ καταρρεύσουν, τότε θα αγνοήσει το νόμο που πέρασε η Βουλή των Κοινοτήτων ο οποίος τον υποχρεώνει να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός και οι στενότεροι σύμβουλοί του έχουν καταρτίσει μυστικό σχέδιο για να αγνοήσουν το αίτημα αναβολής του Brexit χωρίς να παραβιάζουν το νόμο.

Πάντως ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ είπε την Κυριακή στο Sky News ότι είναι ορατή μία «ζώνη αποβίβασης» για μια συμφωνία με την ΕΕ ως αποτέλεσμα των «εκτενών συνομιλιών» τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Παραδέχθηκε,  ωστόσο, ότι απομένει ακόμα «σημαντική δουλειά» να γίνει.

Ο κ. Μπάρκλεϊ είπε ότι εντός της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φερχόφσταντ πάντως σχολίασε μέσω Twitter ότι τα λεγόμενα του κ. Τζόνσον περί Χαλκ είναι «παιδαριώδη ακόμα και σε σύγκριση με το επίπεδο του Τραμπ».

ΚΥΠΕ