You are here

Μποζντάγ: Όπου και να πάνε οι 8 θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία

05/06/2018 07:08

Όπου και να πάνε οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, η Άγκυρα θα τους πακετάρει και θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ προσθέτοντας ότι δεν θα γλιτώσουν από την τουρκική δικαιοσύνη. 

Σχολιάζοντας την απελευθέρωση των οχτώ στρατιωτικών που κρατούνταν στην Ελλάδα, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες επειδή αντί για το δίκαιο παρεμβαίνουν λογαριασμοί εναντίον της Τουρκίας και η πολιτική.

“Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες πραξικοπηματίες, αλλά στην πραγματικότητα τους δίνει κι άλλες δυνατότητες και επιπλέον προστασία. Όπως και άλλες χώρες υποθάλπουν τρομοκράτες, το ίδιο κάνει και η Ελλάδα”, είπε ο Μπεκίρ Μποζντάγ προσθέτοντας: “Ας κάνουν ό,τι θέλουν, εμάς το καθήκον μας είναι αυτούς τους πραξικοπηματίες γκιουλενιστές στρατιωτικούς να τους βρούμε και να τους φέρουμε πακέτο στην Τουρκία. Όπου κι αν πάνε, θα τους ακολουθούμε και αργά ή γρήγορα θα τους συλλάβουμε. Θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη μας στο όνομα του έθνους θα τους ζητήσει να λογοδοτήσουν. Δεν θα ξεφύγουν από εδώ. Ας καταφύγουν σε όποια χώρα θέλουν, από εδώ δεν θα γλιτώσουν”. 

Υποστήριξε πως “αν η ελληνική δικαιοσύνη είχε πάρει αποφάσεις βασιζόμενη στο δίκαιο και αν εφάρμοζαν τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες, αυτή τη στιγμή οι γκιουλενιστές τρομοκράτες πραξικοπηματίες θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί στην Τουρκία”.

ΚΥΠΕ