You are here

Νέα απεργία του προσωπικού των ασθενοφόρων στην Αγγλία

23/01/2023 13:47

Την τρίτη απεργία τους σε διάστημα λίγων μηνών πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη προσωπικού της υπηρεσίας ασθενοφόρων σε Αγγλία και Ουαλία.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους απεργούς ζητούν από την κυβέρνηση να προσφέρει «δίκαιες» αυξήσεις απολαβών εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απεργίες στη Βρετανία από διάφορους κλάδους εργαζομένων στο σύστημα δημόσιας υγείας NHS, όπως και από εργαζόμενους σε άλλους τομείς, κυρίως στις μεταφορές.

Η σημερινή απεργία θα διαρκέσει επί 12 ώρες ανά κάθε περιφερειακή διοίκηση του NHS. Σε ορισμένες περιοχές πάντως η κινητοποίηση είναι 24ωρης διάρκειας.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφερθούν με ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία για έκτακτα περιστατικά.

Στο χορό των συχνών απεργιακών κινητοποιήσεων από τον επόμενο μήνα μπαίνουν και οι δάσκαλοι στην Αγγλία και στην Ουαλία, ακολουθώντας τους συναδέλφους τους στη Σκωτία.

ΚΥΠΕ