You are here

Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά κορωνοϊού στην Ουαλία

30/11/2020 16:00

Οι παμπ και τα εστιατόρια στην Ουαλία θα απαγορεύεται να πωλούν οινοπνευματώδη ποτά και θα υποχρεώνονται να κλείνουν στις 6μμ, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης Μαρκ Ντρέικφορντ.

Κλείνουν επίσης κινηματογράφοι, στεγασμένες αίθουσες αναψυχής (μπόουλινγκ, μπίνγκο κ.ά.), μουσεία και γκαλερί. Ανοιχτά θα παραμείνουν υπαίθρια αξιοθέατα και χώροι δραστηριοτήτων.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Ντρέικφορντ αιτιολόγησε τα μέτρα λέγοντας ότι απειλείται αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων φορέων της COVID-19 και ότι μπορούν να αποφευχθούν έως και 1.700 θάνατοι.

Παρουσιάζοντας νεότερα στοιχεία, σημείωσε ότι οι φορείς στην Ουαλία έχουν αυξηθεί από 187 ανά 100.000 κατοίκους την Παρασκευή σε σχεδόν 210 ανά 100.000 μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τόνισε ιδιαίτερα τη συνεχιζόμενη αυξητική τάση κρουσμάτων μεταξύ των νεαρών κάτω των 25 ετών, αλλά και αποδείξεις για αύξηση κρουσμάτων και στους άνω των 60.

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν στις 17 Δεκεμβρίου και έπειτα κάθε τρεις εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στην Αγγλία η Τρίτη θα είναι η τελευταία ημέρα του δεύτερου lockdown που είχε επιβληθεί στις 5 Νοεμβρίου. Από την Τετάρτη, εφόσον οι βουλευτές δώσουν σε αυριανή ψηφοφορία το πράσινο φως, θα αρχίσουν να ισχύουν περιορισμοί τριών βαθμίδων, με το 99% του πληθυσμού της χώρας να υπάγεται στις δύο πιο αυστηρές βαθμίδες.