You are here

Νέα κατάρρευση βρετανικής εταιρείας ενέργειας

22/09/2021 17:30

Η εταιρεία παροχής ενέργειας Green στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι υποχρεώνεται να κηρύξει πτώχευση «λόγω των πρωτοφανών συνθηκών στην αγορά και υστερήσεων στο κανονιστικό πλαίσιο».

Η Green προστίθεται στη λίστα των εταιρειών ενέργειας που έχουν καταρρεύσει ή απειλούνται με κατάρρευση στη Βρετανία, καθώς οι σημαντικές αυξήσεις στο κόστος της χονδρικής προμήθειας φυσικού αερίου τις καθιστούν μη βιώσιμες.

Η εταιρεία έχει πάνω από 250.000 πελάτες και 185 μέλη προσωπικού. Η διοίκηση κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την απροθυμία παροχής πακέτου διάσωσης σε μικρές επιχειρήσεις του τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις ειδικών, από τις περίπου 40 εταιρείες ενέργειας που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν τη στιγμή, στο τέλος του 2021 μπορεί να έχουν μείνει ακόμα και μόνο οι δέκα μεγαλύτερες.

Ήδη τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον επτά εταιρείες έχουν κλείσει. Σύμφωνα δε με το Sky News, άλλη μια εταιρεία μεσαίου μεγέθους εταιρεία παροχής ενέργειας, η Igloo, έχει προσεγγίσει συμβούλους πτώχευσης και σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες.

Πρόσθετη χρηματοδότηση αναζητά η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα, η Bulb, που διατηρεί 1,7 εκ. πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρωί ο επικεφαλής της ανεξάρτητης εποπτικής αρχής του τομέα ενέργειας Ofgem, Τζόναθαν Μπρίρλεϊ είχε προειδοποιήσει ότι επίκεινται περισσότερες πτωχεύσεις εταιρειών ενέργειας με «πολύ περισσότερους» από εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές να πρέπει να μεταφερθούν σε άλλους παρόχους.