You are here

Νέα σφοδρή καταιγίδα πλήττει τη Βρετανία

15/02/2020 18:15

Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και δυνάμεις του στρατού έχουν ενεργοποιηθεί στη Βρετανία στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την αντιμετώπιση της σφοδρής καταιγίδας Ντένις που πλήττει προοδευτικά όλο και πιο έντονα τη χώρα από το μεσημέρι.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ριπές ανέμου ταχύτητας έως και άνω των 110 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας αναμένεται βροχή σε ύψος 12 εκατοστών, με αποτέλεσμα σε ισχύ να είναι πάνω από 150 προειδοποιήσεις και συναγερμοί για πλημμύρες.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής ανακοίνωσε ότι στη 1μμ τοπική ώρα και «μετά από πολλές ώρες αναζήτησης» ένας έφηβος ανασύρθηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της κομητείας του Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία, όπου έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Πιστεύεται ότι ο νεαρός είχε βγει στη θάλασσα στην περιοχή του κόλπου Χερν.

Πολλές περιοχές της Βρετανίας είναι ακόμα αντιμέτωπες με τις ζημιές που προκάλεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Καταιγίδα Κιάρα, που στοίχισε τη ζωή ενός άνδρα όταν δέντρο που ξεριζώθηκε καταπλάκωσε το όχημά του κοντά στο Γουίντσεστερ της νότιας Αγγλίας.