You are here

Ντονμεζ εναντίον CHP για έρευνες στη Μεσόγειο: Πρέπει να σιωπήσετε

22/02/2019 17:18

“Αν δεν μπορείτε να το εκτιμήσετε, πρέπει να σιωπήσετε”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ απευθυνόμενος στο Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και επικρίνοντας τον βουλευτή του κόμματος Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ ο οποίος κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν βρήκε ‘ούτε ένα κουβά πετρέλαιο στη Μεσόγειο’.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες στο θέμα των ερευνών στη Μεσόγειο. “Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στα 4,850 μέτρα και στόχος μας είναι τα 5,500 μέτρα. Αν δεν ψάξουμε δεν θα βρούμε. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Δεν είναι πράγματα αυτά που λέει η αντιπολίτευση. Εμείς μέρα νύχτα κάνουμε έρευνες”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός επικρίνοντας τον βουλευτή της αντιπολίτευση Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ είπε: “Μας λένε ‘μην ψάχνετε’. Δηλαδή ο βουλευτής του CHP έχει συμφωνήσει με αυτά που λένε οι Ε/Κ. Δηλαδή εάν δεν μπορείτε να το εκτιμήσετε τότε πρέπει να σιωπήσετε. Ακόμη είναι η πρώτη μας γεώτρηση, πριν ακόμη τελειώσει δεν μπορεί να δοθούν νούμερα. Τα νούμερα που συζητούνται είναι μικρά. Με βάση τα παγκόσμια στατιστικα σε κάθε 6 γεωτρήσεις στη θάλασσα και σε κάθε 12 στη στεριά υπάρχει αποτέλεσμα. Αν από κάθε γεώτρηση υπήρχε αποτέλεσμα τότε το πετρέλαιο θα ήταν 10 δολάρια και όχι 70”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε οτι οι Βρετανοί το 1970 βρήκαν πετρέλαιο στην 150η γεώτρηση και αργότερα οι Νορβηγοί στην 35η γεώτρηση. “Το γεωτρύπανό μας Πορθητής και το δεύτερο μάς γεωτρύπανο είναι γεωτρύπανα της τελευταίας τεχνολογίας στον κόσμο”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ