You are here

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στηρίζει την ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων

20/11/2019 06:46

Σε δήλωση αναφορικά με την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων προχώρησε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, «παρά την πρόοδο, η οικονομική και νομισματική ένωση δεν είναι ακόμα επαρκώς προετοιμασμένη για επερχόμενες κρίσεις. Ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα υπάρχουν κίνδυνοι για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, τους οποίους πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσουμε. Για το λόγο αυτό, η πρόταση του Όλαφ Σολτς (σσ Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας) για μια ευρωπαϊκή εγγύηση  των καταθέσεων   είναι   σωστή-   στο πνεύμα επίσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την οποία ζητούμε εμείς οι ίδιοι πάντα από τους εταίρους μας».

«Δεν πρόκειται για μια λευκή επιταγή για τις τράπεζες και τις οικονομικά ασθενείς χώρες. Αντιθέτως,  η εγγύηση καταθέσεων  προστατεύει  τους Ευρωπαίους αποταμιευτές και  ενισχύει την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά. Αυτό είναι  άμεσα αναγκαίο, ειδικά σε ό,τι αφορά στον ανταγωνισμό με τις μεγάλες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Η πρωτοβουλία έχει λάβει θετική αποδοχή από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ελπίζω ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στηρίξει την ιδέα αυτή», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ