You are here

Ο Γκουτέρες συναντάται με Γιούνκερ και συμμετέχει στο Κολέγιο των Επιτρόπων

16/05/2018 13:48

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες θα επισκεφθεί σήμερα την Κομισιόν και θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιούνκερ κατά την οποία οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις σχέσεις ΕΕ-ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης του ΟΗΕ και της υλοποίησης των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν επιπλέον, θέματα εξωτερικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στη Συρία και προώθηση της τριμερούς συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένων Εθνών - Αφρικανικής Ένωσης για τη Λιβύη, καθώς και παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του κλίματος και της μετανάστευσης.
 
Ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε πριν από τη συνάντηση ότι "σε περιόδους που χαρακτηρίζονται από αστάθεια, είμαστε υπερήφανοι για την ύπαρξη αξιόπιστου και προβλέψιμου συνομιλητή". "Η μακροχρόνια εταιρική μας σχέση με τα Ηνωμένα Έθνη που καλύπτει όλους τους πυλώνες της δραστηριότητας των Ηνωμένων Εθνών είναι ισχυρότερη και πιο πολύπλευρη από ποτέ".

Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.