You are here

O Μπορέλ καλεί τo καθεστώς Μαδούρο να ανακαλέσει απόφαση για απομάκρυνση του Πρέσβη της ΕΕ

01/07/2020 06:35

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καλεί τoν Νικολάς Μαδούρο να ανακαλέσει την απόφαση για απομάκρυνση του πρέσβη της ΕΕ από τη Βενεζουέλα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει ότι στις 29 Ιουνίου, το καθεστώς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ο Πρέσβης της ΕΕ είχε 72 ώρες να φύγει από τη χώρα. "Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά αυτή την απόφαση και λυπάται βαθιά για την περαιτέρω διεθνή απομόνωση που θα προκύψει. Ζητούμε την ανατροπή αυτής της απόφασης", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορέλ, η βαθιά πολιτική και κοινωνικο-οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η Βενεζουέλα, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω μιας ειρηνικής λύσης με διαπραγμάτευση μεταξύ των πολιτών της χώρας.

"Αυτή η λύση πρέπει να βασίζεται σε αξιόπιστες εκλογές, την αναγνώριση και τον σεβασμό του ρόλου και της ανεξαρτησίας όλων των δημοκρατικά εκλεγμένων θεσμών, ιδίως της Εθνικής Συνέλευσης, της απελευθέρωσης όλων των πολιτικών κρατουμένων και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών", ανέφερε.

Η ΕΕ, συνέχισε ο κ. Μπορέλ, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις της να υποστηρίξει τον λαό της Βενεζουέλας και να συμβάλει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης και στην ανακούφιση των δεινών του πληθυσμού μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειάς της.

ΚΥΠΕ