You are here

Ο Βέμπερ υποψήφιος του ΕΛΚ για προεδρία Ευρωπαϊκής Επιτροπής

08/11/2018 14:20

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα διεκδικήσει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Ο κ. Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκλέγηκε στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι ως ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν με 492  ψήφους έναντι 127 του ανθυποψηφίου του πρώην Πρωθυπουργού της Φινλανδίας `Αλεξ Στουμπ. Συνολικά ψήφισαν 621 σύνεδροι. Δυο ψήφοι ήταν άκυροι.

Την υποψηφιότητα Βέμπερ υποστήριξε και ο ΔΗΣΥ, αντιπροσωπεία του οποίου συμμετείχε στο συνέδριο υπό τον Πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας ενωρίτερα στο συνέδριο, όπως και ο κ. Στουμπ, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε στο όραμά του, υπό τον τίτλο "Ας κτίσουμε μια πιο ενωμένη, προστατευτική και φιλόδοξη Ευρώπη μαζί".

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως "πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που είναι έτοιμη να εργαστεί μαζί με τους γείτονές της, αλλά που είναι επίσης έτοιμη να προσδιορίσει τα γεωγραφικά όρια της ΕΕ, και είναι για αυτό που η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ".

Είπε επίσης πως η παράνομη μετανάστευση πρέπει να τερματιστεί, σημειώνοντας πως "η Ευρώπη μου είναι μια Ευρώπη που δεν κάνει συμβιβασμούς στον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων".

Υπογράμμισε πως επιθυμεί να κτίσει ένα νέο κεφάλαιο για μια καλύτερη Ευρώπη, χωρίς άλλο θυμό, ένα νέο κεφάλαιο αισιοδοξίας.

"Χωρίς άλλους φόβους, αλλά ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας. Χωρίς άλλο εθνικισμό, αλλά ένα νέο κεφάλαιο αλληλεγγύης", ανέφερε.

ΚΥΠΕ