You are here

«Όχι» των τοπικών ηγετών του Μάντσεστερ στα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

16/10/2020 07:05

Ο δήμαρχος του ευρύτερου Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, δήλωσε ότι οι τοπικοί ηγέτες απορρίπτουν ομόφωνα το σχέδιο της Κυβέρνησης για υπαγωγή της περιοχής στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς δεν συνοδεύεται από επαρκές πακέτο οικονομικής στήριξης.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση Τζόνσον ότι αντιμετωπίζει με περιφρόνηση και ως πειραματόζωο τη βόρεια Αγγλία. Υποστήριξε πως τα μέτρα του αρχικού lockdown ήρθησαν σε όλη την Αγγλία όταν η εικόνα βελτιώθηκε στο Λονδίνο αν και στο βορρά η κατάσταση ήταν ακόμα ανησυχητική και ότι τώρα ξανά η βόρεια Αγγλία καλείται να υποστεί τις συνέπειες του χειρισμού της πανδημίας.

Ο κ. Μπέρναμ, πρώην Υπουργός των Εργατικών, αποκάλυψε πως ο αναπληρωτής αρχίατρος για την Αγγλία είπε στους τοπικούς ηγέτες ότι για να ανακοπεί η διασπορά του ιού θα απαιτηθούν αυστηρότερα μέτρα από αυτά που προβλέπει ακόμη και η τρίτη βαθμίδα περιορισμών.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης», είπε ο κ. Μπέρναμ στην παρατήρηση ότι το Λονδίνο μπορεί να επιβάλει μονομερώς τα μέτρα, που περιλαμβάνουν κλείσιμο  των παμπ, των μπαρ, των γυμναστηρίων, των καζίνο και των γραφείων στοιχημάτων, καθώς και απαγόρευση συναντήσεων σε κλειστό χώρο ή και σε κήπους σπιτιών ατόμων που δε συγκατοικούν.

«Αν η Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη πως τα τοπικά lockdown θα αποδώσουν, θα πρέπει να τα στηρίξει πλήρως οικονομικά. Δεν μπορεί να το κάνει φθηνά», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Μάντσεστερ.

Τα βρετανικά ΜΜΕ λόγο για πρωτοφανή αντιπαράθεση κεντρικής Κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην τρίτη βαθμίδα μέτρων για την ώρα υπάγεται μόνο η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ.

ΚΥΠΕ