You are here

Οι ανησυχίες για το χρέος των ΗΠΑ ρίχνουν τις ευρωαγορές

31/05/2023 10:33

Καθοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου. Η Φρανκφούρτη χάνει 1%,το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 1%.

Μετά την ψήφιση μιας βασικής διαδικαστικής ψηφοφορίας στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής την Τρίτη, ο Νόμος για τη Δημοσιονομική Ευθύνη έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδος σήμερα.

Στη συνέχεια, πρέπει να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από τη Δευτέρα, προθεσμία που το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προβλέπει ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του για το χρέος.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε, αυξάνοντας τις ενδείξεις αδυναμίας ανάκαμψης μετά την πανδημία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Πηγή: Euro2day