You are here

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες δημιουργούν αρνητική ατμόσφαιρα εναντίον της Φον ντερ Λάιεν

12/07/2019 06:53

Το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων (DPA) σε τηλεαντιγράφημα με τίτλο «Σκάνδαλα και κατηγορίες: Το SPD δημιουργεί ατμόσφαιρα εναντίον της Φον ντερ Λάιεν», αναφέρεται στις προσπάθειες των Σοσιαλδημοκρατών να αποτρέψουν την εκλογή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Γενς Γκέιερ, μοίρασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έγγραφο, στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλές τωρινές αλλά και παλαιότερες κατηγορίες εναντίον της Υπουργού Άμυνας. Γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί η 60χρονη πολιτικός με όρους όπως «υπόθεση», «σκάνδαλο», «κατηγορίες», «έλλειψη υποστήριξης» και «λογοκλοπή». Το κείμενο φέρει τον τίτλο: «Γιατί η Φον ντερ Λάιεν είναι ανεπαρκής και ακατάλληλος υποψήφιος».
 
Η υποψήφια για το αξίωμα τού επικεφαλής της Κομισιόν, μετά από το χρίσμα που έλαβε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων θα πρέπει την ερχόμενη Τρίτη να υπερψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί θα χρειαστεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη στήριξη τουλάχιστον ένα μέρος των Σοσιαλιστών βουλευτών. Στο μεταξύ, μετά τους βουλευτές των Πρασίνων και οι βουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ανακοίνωσαν οριστικά ότι δεν θα την στηρίξουν.

Το έγγραφο –μεταξύ άλλων- αναφέρεται και στην κατηγορία -που εκκαθαρίστηκε μετά από μία μακρά διαδικασία εξέτασης- ότι αδίκως φέρει τον τίτλο του Διδάκτορος, καθώς προέβη σε λογοκλοπή στη διδακτορική της διατριβή.
Δεν παραλείπεται δε η αναφορά και στα πρόσφατα δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα και ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ως απόδειξη του ότι το αστέρι της πολιτικού έχει ξεθωριάσει.
 

O Γκέιερ αρνήθηκε σήμερα την κατηγορία ότι ξεκίνησε εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον της Φον ντερ Λάιεν και υποβάθμισε το έγγραφο ως «καθαρά ενημερωτικό» για την εσωτερική πληροφόρηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών δεν έχει γίνει ακόμη κανένα σχόλιο για την καμπάνια του κυβερνητικού τους εταίρου εναντίον της Φον ντερ Λάιεν.

ΚΥΠΕ