You are here

Οι υψηλές τιμές εισιτηρίων «απογειώνουν» τη Lufthansa

04/08/2022 09:43

Η πρόβλεψη κερδών της Lufthansa θα συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες εν μέσω έκρηξης της ζήτησης, ακόμη και καθώς οι ελλείψεις προσωπικού ωθούν τα αεροδρόμια να περιορίσουν τη χωρητικότητα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης δήλωσε ότι αναμένει «σημαντική αύξηση» στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων και τα μεγάλα κέρδη στο τμήματος εμπορευματικών μεταφορών της εταιρείας υπεραντιστάθμισαν τις αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων το δεύτερο τρίμηνο.

Η Lufthansa παρείχε επίσης μια σαφέστερη προοπτική για τα κέρδη ολόκληρου του έτους, προβλέποντας προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία είχε πει προηγουμένως μόνο ότι περίμενε βελτίωση το 2022 σε σύγκριση με πέρυσι.

Έχοντας μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Lufthansa είπε ότι θα προσλάβει περίπου 10.000 νέους υπαλλήλους τους επόμενους 18 μήνες, μια κίνηση που στοχεύει στην εξομάλυνση των προβλημάτων στα ταξίδια.

Η Lufthansa δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων 393 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο, αφού είπε τον περασμένο μήνα ότι το ποσό θα ανέλθει σε 350 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Euro2day