You are here

Όλοι οι ταξιδιώτες αεροδρομίου Βρυξελλών θα υπόκεινται σε συστηματικό έλεγχο θερμομέτρησης από 15/06

03/06/2020 16:10

Όλοι ταξιδιώτες του αεροδρομίου Βρυξελλών (Zaventem) θα υπόκεινται σε συστηματικό έλεγχο θερμομέτρησης από τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αερολιμένα.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται σε όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται και φεύγουν από την χώρα, μέσω θερμικών καμερών. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν μπροστά από την αίθουσα αναχωρήσεων για να μετράνε την θερμοκρασία των επιβατών πριν εισέλθουν σε αυτήν. Σε  όσους επιβάτες έχουν θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς είναι πιθανόν να απαγορευτεί η είσοδος.  Ο ίδιος έλεγχος θα πραγματοποιείται και σε όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στις Βρυξέλλες.
 
Όπως αναφέρεται "το αεροδρόμιο των Βρυξελλών επελέγη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων (EASA) ως ένα από τα πρώτα αεροδρόμια του πιλοτικού προγράμματος εφαρμογής των κανονισμών σε σχέση με τον κορωνοϊό".
 
"Τα επιλεγμένα αεροδρόμια θα αναλάβουν την εφαρμογή των οδηγιών της EASA οι οποίες έχουν συνταχθεί σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την πολιτική αεροπορία και την δημόσια υγεία για την εξεύρεση πρακτικών λύσεων στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας σε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση", αναφέρει η ανακοίνωση του αεροδρομίου των Βρυξελλών.
 
"Αυτός ο έλεγχος είναι ένα επιπλέον μέτρο σε όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας που έχουν ληφθεί από το Αεροδρόμιο μας ώστε οι επιβάτες να έχουν ένα ασφαλές και ήσυχο ταξίδι", ανέφερε σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου των Βρυξελλών Arnaud Feist.