You are here

Ολοκληρώνεται η εξέταση της αναστολής του βρετανικού κοινοβουλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο

19/09/2019 13:51

Άρχισε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου η τρίτη και τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας επί της νομιμότητας της αναστολής των εργασιών του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

Σήμερα οι 11 δικαστές θα ακούσουν τοποθετήσεις από τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις Σκωτίας και Ουαλίας και στη συνέχεια τον λόγο θα λάβει ο νομικός εκπρόσωπος του Συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού σερ Τζον Μέιτζορ, ο οποίος έχει προστεθεί στη λίστα των εναγόντων κατά της αναστολής.

Ο σερ Τζον θα υποστηρίξει μέσω του πρώην κορυφαίου νομικού των Τόρις Έντουαρντ Γκάρνιερ ότι ο νυν πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ως κίνητρο για την αναστολή του κοινοβουλίου την αποφυγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο Brexit.

Θα επικαλεστεί για αυτό ένα σχετικό σχόλιο του Υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος συνομιλούσε σε μια εκδήλωση με παριστάμενους χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι τον καταγράφουν τα μικρόφωνα της τηλεοπτικής κάμερας.

Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με αγορεύσεις από τους κύριους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών, το λόρδο Πάνικ από την πλευρά των εναγόντων και το λόρδο Κιν από την πλευρά της κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου την Παρασκευή ή στις αρχές της άλλης εβδομάδας.