You are here

Παγκόσμια Διάσκεψη Εμβολιασμού, διοργανώνουν Κομισιόν και ΠΟΥ στις Βρυξέλλες

09/09/2019 14:25

H Kομισιόν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διοργανώνουν την "παγκόσμια διάσκεψη εμβολιασμού" στις Βρυξέλλες για να δείξουν την ηγετική θέση της ΕΕ στην παγκόσμια υποστήριξη για εμβολιασμό, να ενισχύσουν την πολιτική δέσμευση για την εξάλειψη των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από τον εμβολιασμό και στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί ηγέτες, η βιομηχανία και η κοινωνία των πολιτών για την παγκόσμια δράση κατά της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης επί των εμβολίων.

Η Σύνοδος Κορυφής θα προωθήσει τα οφέλη του εμβολιασμού και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι, ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μέτρα δημόσιας υγείας, τα εμβόλια σώζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει περίπου 400 πολιτικούς ηγέτες, εκπροσώπους υψηλού επιπέδου από διεθνείς οργανισμούς, Υπουργεία Υγείας, κορυφαίους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, τον ιδιωτικό τομέα και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Οι κύριοι ομιλητές και οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν τον Πρόεδρο της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, τον  Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικό Διευθυντή της ΠΟΥ και τη Βασίλισσα του Βελγίου.

Ο αρμόδιος για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων Vytenis Andriukaitis δήλωσε ότι "ο εμβολιασμός σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Ωστόσο, η παραπληροφόρηση και η διστακτικότητα για τα εμβόλια είχαν εξαιρετικά αρνητική επίδραση στη μείωση των ποσοστών εμβολιασμού, γεγονός που οδήγησε σε σχεδόν επανεμφάνιση ασθενειών που προκαλούσαν δεκάδες θύματα στην Ευρώπη. Αυτό απλά δεν είναι αποδεκτό. Η Σύνοδος Κορυφής για τον Εμβολιασμό αποτελεί μια πρόσκληση στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο για ασφαλή και προσβάσιμα εμβόλια και μια δέσμευση από διεθνείς οργανισμούς για επαγγελματίες του τομέα της υγείας για την εξασφάλιση της αυτοπεποίθησης και της ασφάλειας των πολιτών".

ΚΥΠΕ