You are here

Πάνω από 165 χιλ. τα θύματα του κορωνοϊού στο ΗB

26/10/2021 13:46

Συνολικά 165.213 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδίδονται στην COVID-19, με βάση την αναγραφή της αιτίας θανάτου στα ληξιαρχικά πιστοποιητικά.

Τα στοιχεία αυτά, από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), αποκλίνουν σημαντικά από τον επίσημο απολογισμό των 139.571 θυμάτων του κορωνοϊού που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας. Η απόκλιση οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση προσμετρά μόνο τους θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Οι περισσότεροι θάνατοι σε μία ημέρα καταγράφηκαν στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, συγκεκριμένα 1.484 θάνατοι στις 19 Ιανουαρίου.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 43.675 φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας σε Αγγλία και Ουαλία.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, κατά την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 713 θάνατοι που αποδίδονται στον κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, επί του συνόλου των θανάτων από όλα τα αιτία που σημειώθηκαν σε Αγγλία και Ουαλία την ίδια εβδομάδα, το 6,4% οφειλόταν στην COVID-19.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως 4.547.927 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου άνω των 50 ετών έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid. Μαζί με τους πιο ευάλωτους πολίτες που επίσης δικαιούνται την τρίτη δόση, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί από τότε που άρχισε να χορηγείται η ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 50% των πολιτών που θα μπορούσαν να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση, εκείνων δηλαδή που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα.

ΚΥΠΕ