You are here

Πάνω από 3,7 εκ. οι πραγματικοί φορείς κορωνοϊού στο HB

07/01/2022 14:58

Σε 3,739 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πραγματικοί φορείς κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τα νεότερα στοιχεία από τους δεκάδες χιλιάδες τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Ο απολογισμός, που αφορά την τελευταία εβδομάδα του 2020, είναι αυξημένος από τα 3,2 εκ. λοιμώξεις που είχαν υπολογιστεί την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Στην Αγγλία υπολογίζεται ότι υπάρχει ένας φορέας ανά 15 κατοίκους, στη Σκωτία και στην Ουαλία ένας ανά 20 και στη Βόρεια Ιρλανδία ένας ανά 25.

Το ποσοστό των λοιμώξεων επί του πληθυσμού αυξάνεται σε όλες τις περιφέρειες της Αγγλίας πλην του Λονδίνου, αν και η πρωτεύουσα εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φορέων με 8,8% του συνόλου των κατοίκων.

Η ηλικιακή κατηγορία με το μεγαλύτερο ποσοστό λοιμώξεων είναι η 12-24 ετών. Το 8,3% των κατοίκων αυτών των ηλικιών θεωρείται ότι έχουν προσβληθεί. Ακολουθούν με 7,8% οι πολίτες ηλικίας 25-34 και τα παιδιά 2-6 ετών με 7,7%.

Συγκριτικά, ταχύτερο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων κατέγραψαν ωστόσο την τελευταία εβδομάδα του 2020 οι ηλικίες 50-69 ετών και οι άνω των 70.

Την ίδια ώρα, το NHS Αγγλίας ανακοίνωσε ότι το 37% των νοσηλευόμενων φορέων κορωνοϊού την Τρίτη είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλο λόγο, όχι δηλαδή εξαιτίας της σοβαρότητας των συμπτωμάτων Covid.

Το 63% των ασθενών που είχαν εισαχθεί πρωτίστως λόγω κορωνοϊού είναι ποσοστό μικρότερο από το 67% της προηγούμενης Τρίτης. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες δε το ποσοστό αυτό ήταν ακόμα υψηλότερο, φτάνοντας στο 74% του συνόλου των νοσηλευόμενων φορέων Covid.

ΚΥΠΕ