You are here

Πάνω από 70.000 οι νεκροί του κορωνοϊού στο ΗΒ με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου

24/11/2020 13:46

Σε 71.255 υπολογίζει τα θύματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αρχή της πανδημίας το βρετανικό Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Η εκτίμηση αυτή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τους 55.230 θανάτους που ανέφεραν τη Δευτέρα τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Η απόκλιση οφείλεται στη διαφορετική μέθοδο καταμέτρησης. Το Υπουργείο προσμετρά μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων, που σημειώθηκαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση. Το ONS βασίζεται στην αναγραφή της COVID-19 ως κύριας ή συμβάλλουσας αιτίας θανάτου στα ληξιαρχικά πιστοποιητικά, μέθοδος που περιλαμβάνει, όμως και περιπτώσεις στις οποίες ο θανών δεν είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Τα στοιχεία από το ONS ότι την εβδομάδα έως τις 13 Νοεμβρίου σημειώθηκαν 2.466 θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία. Πρόκειται για τον υψηλότερο αντίστοιχο εβδομαδιαίο απολογισμό από τις 22 Μαΐου και για δέκατη εβδομάδα αύξησης θανάτων από τη νόσο.

Παρόλα αυτά, το ONS επισημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησης των θανάτων (27% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο) έχει μειωθεί.