You are here

Παραμένουν οι αυξημένοι περιορισμοί σε αγγλικές πόλεις με πολλά κρούσματα COVID-19

14/08/2020 17:07

Οι αυξημένοι περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές που έχουν επιβληθεί σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου με έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού θα διατηρηθούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, ανακοίνωσε η βρετανική Κυβέρνηση.

Πρόκειται για τις περιοχές του ευρύτερου Μάντσεστερ, του δυτικού Γιόρκσιρ, του ανατολικού Λάνκασιρ και την πόλη του Λέστερ, στην κεντρική και βόρεια Αγγλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει σημειωθεί μείωση στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίθετα, έχει συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στο Όλνταμ και στο Πεντλ, ενώ ακόμα πολύ υψηλός είναι ο αριθμός των περιστατικών στο Μπλάκμπερν.

Οι περιορισμοί θα επανεξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η συνεύρεση μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών σε κλειστό χώρο ή ακόμα και στον κήπο ενός σπιτιού. Επίσης, στις περιοχές αυτές δεν έχει εφαρμοστεί η χαλάρωση των περιορισμών των τελευταίων εβδομάδων ως προς τη λειτουργία πρόσθετων καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, ευχαρίστησε τους κατοίκους των περιοχών αυτών για την υπομονή τους και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο όλοι οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικών αποστάσεων.